Головна | Реєстрація | Вхід | RSSЧетвер, 02.05.24, 5:37 PM

Осоївський НВК "Загальноосвітня школа І-ІІІ ступенів - заклад дошкільної освіти" Краснопільської селищної ради

Меню сайту
Наше опитування
Оцініть мій сайт
Всього відповідей: 22
Статистика

Онлайн всього: 1
Гостей: 1
Користувачів: 0

12:45 PM
«Лине Україною мова серцю мила»

21 лютого представники всіх націй і народностей відзначають Міжнародний день рідної мови. Святкування цієї визначної дати відбулося і в Осоївському НВК.

Протягом дня проводились години спілкування, на яких учні поглиблювали свої знання про мову, її розвиток місце серед інших мов світу, а також знайомилися з шляхами підвищення культури мовлення, з мовними обов’язками громадян, державними документами, що стосуються української мови.

До Міжнародного дня рідної мови було проведено свято «Лине Україною мова серцю мила», яке підготувала вчитель української мови та літератури Шиян Т.В.

                   

Розпочалося свято віршами про мову, які декламували Аршакян Р., Молошна В. та «Молитвою про мову», яку  з великим натхненням і вірою в серці прочитала  Гагенко О.

Ведучі свята Аршакян Р. та Носенко Н. розповіли учням історію виникнення свята, і коли його почали відзначати в Україні. Вони також наголосили, що це один із тих днів коли кожен має змогу відчути себе частинкою свого великого народу, посіяти у своєму серці хоча б одну зернину любові до рідної мови.

Продовжили свято читці віршів про мову Бондар Я., Кочмала Д., Гагенко О., Довбак О., Молошна В.. З особливою артистичністю розповів гумореску «Місце в трамваї» П.Глазового Кочмала Микола. Пролунали «Гімн українській мові» у виконанні учнів 7 класу, «Червона калина» учнів 5 класу, «Батьківська мова» ., Кочмала Д., Гагенко О., Молошна В..

     

У кінці свята ведучі закликали учнів зберігати і шанувати свою мову, заради прийдешніх поколінь, бо з нею наше майбутнє і майбутнє України. 

Переглядів: 292 | Додав: Юрій | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
avatar
Вхід на сайт
Пошук
Календар
«  Лютий 2019  »
ПнВтСрЧтПтСбНд
    123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728
Архів записів
Друзі сайту

Copyright MyCorp © 2024
uCoz